Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Välkomna till Södermalms scoutkår!

Nya och gamla scouter som vill bli utmanare är naturligtvis välkomna. Vi planerar våra aktiviteter tillsammans och vi gör lite allt möjligt, allt från hajker till filmkväll till laserhall med andra utmanare.

Ledare på avdelningen Utmanare

Roger Lundgren

Björn Johansson

Mobil: 070 - 398 63 32